keskiviikko 24. joulukuuta 2014

#88 Madikset 19.-20.12.14

Se mikä ei tapa, vahvistaa eli ratsastusmaailman Se mikä menee perseelleen kehittää!
Fiilis oli aivan päinvastainen lauantai-iltana kuin perjantaina. Perjantai meni paremmin kuin mitä olisin ikinä uskonut meistä, kun taas lauantaina kaikki turhautti, eikä mikään tuntunut sujuvan. Loppujen lopuksi molempia päiviä ajateltuani pitemmän kaavan mukaan, tulin siihen tulokseen, että turhautumiseni oli täysin turhaa pilkun viilaamista, keskittymättömyyttä, väsymystä ja mitättömän pieniin asioihin takertumista, eikä lauantainakaan mennyt sen kummemmin.

Perjantain ohjelmassa oli tekniikkaharjoitukset, ja aloitettiin ratsastamalla sileällä hevosia suoriksi ja kuulolle siirtymisten avulla keskihalkaisijalla niin käynnissä, ravissa kuin laukassakin. Valessan kanssa meillä meni tuo tehtävä todella hyvin, kun löydettiin se yhteinen suora tie hetken lämmittelyn jälkeen! Päivän hypyissä keskityttiin hallintaan ja tarkkaan ratsastukseen. Tuo "rata" muodostui pienistä yksinkertasista tehtävistä. Leveyshalkaisijalla ravipuomit, yksi kaareva linja, suora suhteutettu linja ja yksittäinen este suoralla uralla. Tultiin aluksi ravipuomeille oikeasta kierroksesta ravipuomeille, jolta vasempaan ja siirtyminen laukkaan, jo mielellään ennen uralle kääntymistä. Puomien jälkeen jatkettiin päädyn kautta vinolle pikku pystylle, jonka jälkeen melkein heti tuli siirtyä raviin. Myöhemmin tähän lisättiin kaarevan linjan toinen este, jne. lähdettiin rakentamaan pidempää tehtävää. Valessa oli tosi kivasti kuulolla ja tunti meni tosi hyvin! Madiskin kehui meitä ja nauroikin, etteikö minulle voisi jo antaa vaikeampaa hevosta, kun meillä ei ole mitään muuta korjattavaa kuin muutamia pieniä hiomista kaipaavia kohtia istunnassani! Olin palautteesta erittäin hämmentynyt hyvällä tavalla, ja todella tyytyväinen meidän tiimistä! Perjantailta kokosin muutamista klipeistä videon.



Lauantaina oli ratapäivä, joka ei mennyt oman turhautumiseni takia niin hyvin, mutta ei huonommin kuitenkaan sekään. Paineet nousi kun esteet oli isompia, ja verrytteytehtäväkin jo oli meille hieman haastava oman osaamattomuuteni takia. Olen kuitenkin tyytväinen siihen, että Valessa meni todella hyvin, ja teki kaiken niinkuin pyysin, ja sain puolipidätteet hyvin läpi myös ennen estettä, mikä oli positiivinen yllätys! Muutamia huonoja pätkiä ja omaa sähläystäni lukuunottamatta valmennus meni ihan nappiin, vaikka jäi kyllä hirveesti harmittamaan oma tyhmyys. Nyt vaan nostan leuan pystyyn ja lähden uudelleen hyppäämään ja korjaamaan virheeni! Lauantailta kuvia:





Aina ei voi onnistua

♥:llä: Tytti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)