keskiviikko 26. helmikuuta 2014

#63 Hiihtolomakuulumisia Tahkolta kuvapläjäyksellä ja issikoilla varustettuna

Terkkuja kaikille täältä vähän pohjosemmasta kun tuo Kouvola! Loma täällä on pyörähtänyt niin reippaasti käyntiin, etten ole ehtinyt paljoa teille kirjoitella.
Perjantaina lähtiin viiden aikaan, parin mutkan kautta ajelemaan kaksi heppaa kopissa Kouvolasta kohti Tahkoa. Ajettiin perille ilman pysähtymistä ja oltiin perillä puol kympin aikaan. Nukkumaan päästiin vasta yhden maissa, ja aamulla heräiltiin seiskan aikaan, josta rynnättiin aamutalliin. Aamusta ihmettelin kun oli niin lumista täällä! Ratsasteltiin issikoilla ja tehtiin tallihommia normaalisti viikonlopun läpi. Kaapon kanssa käytiin jäällä Tahkovuoren vieressä talutusratsastusta pitämässä milloin milläkin kokoonpanolla, hauskaa oli kumminkin! Maanantaina lähdettiin aamutalliin, ja normaalisti tehtiin hommat ja niin edelleen päivätalliin asti, josta lähdettiin mökille takaisin syömään ja siitä sitten laskettelemaan Miljan, Anskun ja Miksun kanssa.

Aamutallihan täällä koostuu siitä, että ulosmenevät hevoset viedään ulos, ja kaikki saa aamuheinät. Sen jälkeen jos issikoilla on safari, lähtevät ne sinne, ja käväriin menevät kävelykoneeseen. Sillä aikaa siivotaan karsinat ja issikkala, josta sitten jaetaan päiväheinät. Aamutallin jälkeen saatetaan ratsastaa tai tehdä jotain muuta, niinkuin tänään ja eilen suuntasimme Kuopioon milloin milläkin asialla. Illalla hepat otetaan sisään, ja ne saa iltaheinät. Niin helpolta kuin se kuulostaakin, on kahdentoista tunnin tallipäivä silti suhteellisen rankka.
Illat ollaan vietetty laatuaikaa vietellen, syöden ja jutellen, katsellen telkkaria ja pelaillen pelejä. Sanotaanko että olen tyytyväinen etten jättänyt mahdollisuutta välistä!

Kaapon eeppinen alahuuli


Soraya tekee tuttavuutta naapurin kanssa 

Maisemia

Hurja-Sukkis ja Diiva-Late tarhailee


Lauantain issikkareissulta! 
Miksun alla (vas.) Vatnadis, Anskulla Nattfaradis ja minun pikkukaveri tottelee nimeä Sindri


Edessä Sindri ja takana samasta laumasta tullut Askur

Dagfari

Vasemmalta oikeelle; Milja ja Tofa, Ella ja Esja, Minä ja Nattfaradis, Ronja ja Askur, Jenni ja Vatnadis, jonka takana Ansku ja Looa, ja piiloon jää Miksu ja Dagfari


Kertokaahan lukijat, ja toki muutkin millaista postausta haluatte vielä Tahkolta tulevan! Mitä nopeammin ehdotuksia tulee, sitä varmemmin  posauskin tulee. Eeeeli ehdotuksia ja kommentteja tulemaan.
Terkuin Tytti

16 kommenttia:

  1. Ketkä hevoset sinne tahkolle lähti suursuolt? Oisko mahdollista enemmän kuvii ratsastuksesta ja kuvina talli hommat, mitä teette

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suursuolta on Tahkolla vasta Soraya, Kaapo ja Sukka, loput lähtevät tulee perässä. Kuvat ratsastuksesta on aika mahdoton toteuttaa, kun maastoillaan niin paljon. Tuona ekana päivänä kävi satulansovittaja niin silloin mentiin vain kentällä, muuten maastossa. Tallihommista mahdollista ottaa kuvia. Kiitos kommentistasi:)

      Poista
    2. Ketä muita tulee sit peräs?

      Poista
    3. Kaikki muut lähtee johonkin suuntaan paitsi Eike, Milla ja Roope +Sepillä todella hyvät mahdollisuudet jäädä

      Poista
    4. Oon kuullu että Eike lähtis Lauran mukana pois, joten pitääkö paikkaansa?

      Poista
    5. Ei pidä, Jenny ostaa Eiken.

      Poista
  2. Laurahan vain haluai ostaa eiken :)

    VastaaPoista
  3. Hiukan olen kateellinen :) Toisaalta ihan hyvin täällä kouvolassakin menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaanko että olisin itsekkin, jos joku muu täällä miun tilalla olis! Oon kyllä niin onnellinen että tänne pääsin, ja hyvä jos sielläkin menee hyvin, jonkunhan sielläkin pitää olla!:)

      Poista
  4. paaaljon kuvia tietty tallin ympäristöstä, hevosista ja kaikesta mahollisesta! :'D niin ja kiva postaus ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä, toive vastaanotettu:D Kiitoksia, kiitoksia!

      Poista
  5. Lähteekö ruska tahkolle ?

    VastaaPoista
  6. Miksi suursuon hepat lähti tahkolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska suursuon entinen omistaja, Tarja siis muutti sinne ja toimii nyt yrittäjänä Tahkolla:)

      Poista

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)