lauantai 8. maaliskuuta 2014

#65 Kuvapostaus: Tallipäivän työt Tahkolla

Juuuu elikkäs tällanen toive tuli Tahko -aiheesta, ja sen sitten toteutin! Tää oli tämmönen normi päivä, ite en ratsastanu tuolloin eikä mitään kummallista tapahtunu. Mutta nyt kuviin!

 Aamulla ekaksi kaheksan pintaan kaikille hepoille aamuheinät, kuvassa Kaapo mussuttelee heiniään.

Issikoilla aamuheinät. Kuvassa tyytyväisenä Vatnadis ja Tofa

 Aamuheinien jälkeen laitettiin uuden tallin porukka käväriin. Tämänhetkisistä hevosista siellä tassuttelee Sukka, Soraya, Kaapo, Cassu, ja Minni. Hiihtoloman aikana mukana oli myös Late. Issikat tässä vaiheessa vielä sisällä odottamassa ensimmäistä safaria.

 Kun hepat saatiin pois karsinoista, ruvettiin niitä siivoamaan. Uudessa tallissa 8/18 siivottavaa karsinaa, ja vanhassa tallissa issikkala (kuusi hevosta) ja karsina, jossa kaksi hevosta.

 Karsinoiden siivouksen lomassa lähetettiin safarilaiset matkaan.

 Ja sitten issikkalaa siivoamaan. Looa tuona päivänä kaverina siivouksessa.

 Issikkala siivottu ja lakaistu. Karsinan puolella neljän heinät, ja ulkopuolella odoittaa osa iltaheinistä.

Tallien perusteellinen lakaisu karsinoiden siivouksen ja seuraavien heinien laittamisen jälkeen kuuluu päivään töihin. Kuvasa osa vanhan tallin lattiaa ennen ja jälkeen.

 Sama homma uudessakin tallissa. Neljän heinät karsinoissa ja iltaheinät tuossa käytävässä.

 Siiten suunnattiinkin taas auto täynnä kohti mökkiä, tuolloista asutusta kun tallin pihan taloon muutto vielä kesken. Kuvassa tosin suuntana Tahkon hurja keskusta, johon vietiin esitteitä issikkasafareista!

Erillisten mutkien ja muun oheistoiminnan jälkeen suunta takaisin tallille ja hepoille iltaheinät turvan alle, vesien tarkistus ja tarvitseville väkirehut.

Kaapo söpöilee iltaheinillä

 Ja sitten vuorossa olikin päivän ensimmäinen ruoka aamiaisen ja välipalan jälkeen! Tänä iltana syötiin omatekemiä hamppareita ja lohkoperunoita, hyvää oli!

Noniiiin, siinä olis sitte meiden hiihtoloman Tahkon päivärutiini! Mitäs piditte postauksesta, haluatteko tällasia enemmänkin vai kenties jotain muuta erikoispostausta taas blogin elvyttämiseksi? Toiveita ja kommenttia tulemaan!

-Tytti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)