keskiviikko 8. lokakuuta 2014

#82 Tahkokesä 2014 1/2: Elämäni parasta aikaa

Kerro joitakin parhaita/ikimuistoisimpia hetkiä kesästä. Paras ruoka tahkolla ja kuka sen teki (jos tiedät). :)
Parhaita hetkiä oli todella paljon, ja uskon että tulen kesän muistamaan vielä vanhana kiikkutuolissa. Jokapäiväisten hommien keskellä oli kuitenkin pieniä valopilkkuja, kuten se, kun talutin normaalisti noin viisi vuotiasta poikaa Kaapolla ympäri pihaa puolen tunnin talutusratsastuksen lopuksi. Poika oli melko vilkas ja jutteli paljon. Hetkeksi kumminkin hiljeni, ja sitten maneesin kulmalla kysyi voitaisiinko pysähtyä tähän. Vastasin sitten että on vähän vaikea pysähtyä kun toinen heppa tulee takana, ja ihmettelin miksi meidän pitäisi pysähtyä. Tuohon poika vastasi;
"Haluaisin vain poimia sinulle tuolta tuollaisen kukkasen." Pisti kyllä hymyilemään, ja jaksoi sen jälkeen helposti ottaa seuraavankin muksun kyytiin!

Syötiin paljon salaatteja, ja ruuat teki pääasiassa Tarja, Milja ja minä.


Miksi menit Tahkolle koko kesäksi?
Mahtava tilaisuus käytössä, tietysti otin paikan vastaan kun sain vanhemmatkin suostuteltua!

Hassuin sattumus?
En muista hassuimpia, mutta kyllähän siellä tuli välillä rönyttyä milloin missäkin, välillä tehtiin tutkimusta lantalassa ihan yllättäen, ja joskus taas joutui kuivattamaan kypärää uittoreissun ja sukellusharjoitusten jälkeen.

Surullisin asia?
Aika meni turhan nopeasti.

Paras hevonen?
Kaapo, Valessa. Kaikki on ihania Tahkolla!


Kuka/ketkä tahkolla pitivät ratsastustunteja?
Laura, Cia, Ella, Milja hätätapauksissa.

Missä majoituit?
Nukuttiin Miljan ja vaihtuvien seuralaisten kanssa tallin yläkerrassa leiritiloissa.

Mukavin kesänaikana tapaamasi ihminen?
Monet asiakkaas oli mukavia. Myös kesän leiriläiset oli tosi kivoja!

Etkö välitä vaikka ht.net on täynnä paska puhetta Tahko-Areenasta?
Niistä ei tarvitse välittää. Vaikka tallilla henkilökunta ja tallitytöt on tietoisia paskan määrästä ht.netissä, kukaan ei loppujen lopuksi ole niitä käynyt lukemassa, ja jos on, niin on sitten vaan sulatellut tekstiä hiljaa itsekseen. Muiden mielipiteet ei ole vaikuttanut toimintaan sen kummemmin kuin muihinkaan talleihin, joista pahaa puhutaan. Onhan se vähän surullista, ettei ihmisillä ole parempaa tekemistä kun puhua paskaa ht.netissä. Asiakkaita on kuitenkin ollut, ja kaikki ollut tyytyväisiä ennemmin tai myöhemmin!:)

Monissa kisoissa kävit kisaamassa/mukana?
Vain kaksissa. Yksissä mukana ja yksissä kisaamassa.


Mitä sinun 'työnkuvaasi' kuului kesän aikana?
Samaa mitä muillakin, Milloin hevosten liikuttelua, milloin tarhojen siivousta, aamutalleja, päivätalleja, iltatalleja, kenttien lanaamista, talutuslapsien taluttelua, tuntilaisten auttamista, hevosten hoitamista. Kaikkea tallitöistä kukkien kastelun ja leiriläisten viihdyttämisen kautta ruoanlaittoon!

Aiotko mennä ensi kesänä uudelleen Tahkolle?
Aion, mikäli aika ja opinnot antaa periksi. Olen kumminkin menossa sinne työssäoppimaan ja viettämään viikonloppuja ja lomia.

Missä meinaat nyt ratsastaa jos et kerkeä tahkolla olemaan?
Opiskelen Harjun oppimiskeksuksessa hevosenhoitajaksi, ja uskon saavani täällä tarpeekseni hevosista Tahkoreisuujen lisäksi!



Minkä tasoisia hevosia siellä oli?
Hevoset ovat tarpeeksi osaavia niin tuntikäyttöön, ja valtaosalla tuntihevosista olisi mahdollista kilpailla vaativampia ja suurempiakin luokkia:)

Entä opettajat?
Tarpeeksi päteviä opettamaan. Harvemmin ne liian tasokkaat käy tunneilla, saavat mennä myös itsenäisesti sovittaessa:)


Rankoin asia?
Lähtö.



Loppuun sitten haluan kiittää kaikkia kesän aikana käyneitä asiakkaita ja ihmisiä, Armisia siitä, että sain olla ja pääsin tekemään ja kokemaan kaikenlaista, koko porukkaa siitä, että tehtiin yhdessä työstä hauskaa, ja että sain kokee tollasen kesän, joka varmasti meni kirkkaasti mun elämän parhaaks kesäks. Oli hyviä tai huonoja hetkiä, ni toisii tuettii, ja  tuetaan viel jatkossaki. Kaikki hommat hoitu, ja kysykääki haluunko uudellee Tahkolle, palata takasin. Todellaki haluan.
Siel olin parasta aikaa elämäs elämäni parasta aikaa.



4 kommenttia:

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)