lauantai 26. huhtikuuta 2014

#70 Estetreeniä kisoja varten

Tänään mulla oli piiiitkästä pitkästä aikaa tunti, kun sain jollain ihmeellisellä taikatempulla ihmiset suostuttelemaan mut sunnuntain estekisoihin vieläpä luokkaan 60-70cm. Sanotaanko että lievästi hevospelkoisena, tai ennemminkin ratsastuspelkoisena, ja estekammoisena jo tunti oli minulle kyllä vuoden suurin saavutus! Suurin osa tuon mustan ponitamman tietävistä ajattelee varmasti että sehän hyppää kaiken kun vaan esteelle ohjaa. Niinhän Valessa lähinnä tekeekin, mutta en kisoihin ollut alkujaankaan lähdössä yrittämään jotain mihin en kosaan pystyisi vaikean hevosen kanssa, vaan hakemaan puhdasta rataa ja tunnetta omien rajojen ylittämisestä ja onnistumisesta.

Tunti meni ihan hyvin, ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen. Alkutunnista olin kauhuissani jo 40cm korkeasta pystystä, mutta kaiken maailman mutkien ja myös muutaman ahdistuskohtauksen kautta pakotin itseni hyppäämään sen seitemänkympin radan. Tuollaisissa tilanteissa huomaan itseluottamukseni puuttuvan aivan täysin, kun mietin valehtelevani itselleni hokiessani "olen hyvä ja pystyn tähän" -lausetta päässäni esteen lähestyessä. 
Noh, joka tapauksessa Valessa oli ihan super, ja ainakin maailman toiseksi paras poni antaessaan jos jonkinmoiset virheet ja selässä hillumiset anteeksi. Tunnin aikana opin mm. sen, että mulla on istunnassa vielä edellistäkin enemmän korjattavaa, ja että tuon ponin lähestymisiin en enää puutu! Estekonkari katsoo itse paikat, kun vaan ratsastaa reippaasti lähestymiseen eikä pidättele turhan paljoa. Tunnin perusteella luulen selviäväni sunnuntaista, tosin katsojat saattavat tarvita kriisiapua ratani jälkeen järkyttyessään menosta!






 Keskittyny ilme, 7/5

Onnistumisen iloa

4 kommenttia:

  1. tsemppiä, hyvin se menee! :) mäki olin kerran harkkaestekisoissa, siis minä, jonka hyppykerrat on laskettavissa yhden käden sormilla ja joka on lievästi estekammoinen :D mäki selvisin (tosin aika nipin napin) joten teki tuutte selviimää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos! Toivon mukaan, uskon kyllä että selvitään ilman suurempia ongelmia!:D

      Poista
  2. Hyvin menee ja onnea matkaan! :) vielä jos videoita saisi? ihan treeneistäkin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta!:) Ajattelin kuvata jonkinlaista videota lähiaikoina, ja jos vaan kone suostuu yhteistyöhön ja oman ratsastuksen kannalta kehtaan niin rata voisi tulla blogin puolelle! Treenistä ei valitettavasti videoita ole, eikä muutenkaan ratsastuksestani, kun niin vähän tätä nykyä ratsastelen!:)

      Poista

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)