maanantai 28. huhtikuuta 2014

#72 KR Estekisat 27.4

Sunnuntai aamu pyörähti reippaasti käyntiin puoli kahekslata kun Miksun kanssa noustiin valmistautumaan tulevaan päivään. Kahdeksan maissa oltiin jo tallilla josta Miksu lähtikin suoraan kotiin viemään tavarat ja hakemaan meille ruokaa. Ite aloin kattoa kamoja kasaan ja puuhailemaan kaiken näköstä pientä ajan kuluksi. Kisat alkoivat kymmeneltä, ja olin itse liputtajana ekassa luokassa korkeudeltaan 50cm, kun toinen ratsastaja meni Valessalla ks. luokassa. Ekan luokan jälkeen kävin vaihtamassa vaatteet ja kipaisin harjottelemaan ja kävelemään radan. Siitä sitten hyppäsinkin ponin selkään ja lähdin verkkaamaan. Verkassa Valessa oli ihan okei, ja alussa normaalin laiska. Otin vaan viitisen hyppyä yhteensä, pari pystylle ja loput okserille. Vikoille hypyille tamma alkoikin jo vähän kuumenemaan ja jouduin ratsastamaan itse astetta enemmän kuin yleensä.
Kisajännitys nousi pintaan  vasta kun pääsin selkään, ennen sitä ei olut mitään ongelmia. Varsinkin radalle lähtö pelotti minua paljon, ja kauhukseni rata alkoi suhteutetulla, jossa ensimmäinen este sattui olemaan pahin painajaiseni, eli okseri. Kuitenkin kun siitä päästiin yli, tuntui jo paljon paremmalta, eikä loppurata ollut laisinkaan paha. Seitsemättä estettä kuitenkin itse epäröin paljon, poni selvästi huomasi sen, ja hypystä tuli huono etenkin itseni osalta. Valessaan olen aina luottanut, epäröiminen kohdistuukin lähinnä itseeni, ja siksi tykkään mennä varmemmilla hevosilla kuten Valessa, joka on hypännyt ilmeisesti metrinkin ratoja aiemmin. 
Toisessa vaiheessa en jaksanut piitata niinkään paljoa siitä miltä ratsastukseni näytti, kuin edellisessäkään vaiheessa, vaan koitin saada mahdollisimman hyvän ajan. Uusinta sujui ongelmitta, ja siirryttiin kuudensina lähtijöinä johtoon. Luokassa oli kuitenkin huimasti parempia ratsukoita, ja jäätiin neljällä sekunnilla edelliseen ratsukkoon. Vaikkei sijoitus ollutkaan ehkä maailman parhaimpia, olen todella tyytyväinen poniin, että itseeni.

60-70cm, 2. vaihe 44sek, 6. sija





ensimmäisen vaiheen epäonnistumisesta huolimatta sama este toisessa vaiheessa varmemmin





5 kommenttia:

  1. onneee :) oon ylpee susta ja hyvinhän teil meni nii ja kiva postaus! :)

    VastaaPoista
  2. Oi, mitä esteitä! :D siis ihanan värisiä! Mutta itse asiaan, hyvin meni! Onnea! Videosta plussat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seuran estekalusto on pelkästään kisakäytössä nii pitää olla vähän paremmassa kunnossa ja muutenki juhlavammat:D Kiitos kovasti!:)

      Poista
  3. Sut on haastettu!

    http://tahtaa-tavoitteisiin.blogspot.fi/2014/05/haaste.html

    VastaaPoista

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)