perjantai 3. toukokuuta 2013

#12: Talleilua 28.4 & koiran moikkailua

Taas vähän myöhässä tää mun postaus vaihteeksi, mutta aina kun olen saanu mahollisuuden alkaa tekemään niin inspiraatio onkin sitten juossut arkuun pää kolmantena jalkana, ja olen vain tyytynytmuokkaamaan jotain pientä. No nyt sitten vihdoin sain tämän aloitettua, vaikkakin vielä puuttuu muutamia kuvia jotka lisään sitten myöhemmin. Tällä viikolla en ole tallilla ollut enkä ole menossa, kun tiistai-keskiviikko olin moikkailemassa meidän uutta koiranpentua ystäväni Oonan luona. Olihan se Aslak niin söpö että olisi voinut ottaa taskuun mukaan! Siellä siis olin yötä ja lähinnä löhöiltiin ja peuhattiin pentujen kanssa jos vain olivat hereillä.
 Pikkunen nukkuu♥
 Ana-emo
 Sisko
 Venytys



 Uni tuli:'D



Ja sitten tähän pääasiaan eli heppailuun!
Sunnuntaina lähettiin joskus kahdentoista aikaan ajamaan Kaitjärvelle päin, ja oltiin siellä sitten silloin puol yhen jälkeen. Alkuun taas yllättäen jumituttiin kahvihuoneeseen istumaan ja juttelemaan Irinan kanssa. Vihdoin sain aikaiseksi lähteä hakemaan Missiä ja siellähän se taas hörisi portilla!
Sain hepan kiinni ja siinä samassa sitten Piia ja Julle ryntäis siihen sisään.
En ole varmaan ikinä harjannut ponia noin perusteellisesti kuiin tuolloin! Heitin kamppeet päälle ja lähdin kävelemään kiipeilylenkille. Mentiin siinä sillä polulla ja aattelin sellasella tasasella kohdalla ottaa ravia, ja siellähän oli sellainen n. 20cm korkeella about 5cm paksu oksa polulla. No neidinhän sitten täytyi välttämättä hypätä sen yli hemmetinmoisella loikalla. Siinä sitte naureskelin yksinäni metsän keskellä tuolle pöllölle. Päästiin mäki ylös ja siellä oli sitten toinen samanlainen oksa polulla, jonka yllä on jo pitkään ollut kaarella oleva ohut mänty, jonka alta mahtuu kyllä isommallakin hevosella ratsastamaan. Siinä sitten auttoi vain nojautua vasten kaulaa ja toivoa ettei heppa hyppää kovin korkealle ja senhän se teki! Vähänhän tuo poskea vihlaisi mutta naureskelin siinä sillekkin kuitenkin.

Ravattiin tallin pihaan asti ja kävin tallista kysymästä menikö Irina ja Julle jo kentälle ja sieltähän ne tavoitin! Tehtiin sitten tyylikäs sisään tulo joka ollaan ennenkin tehty, eli ravattiin suoraan kentälle ja vilkuteltiin yleisölle!:D aika huonoa meidän huumori on, mutta sillekkin täytyi sitten räkättää...

Halusin jotain muutakin materiaalia kun vain kenttäilyä niin lähdettiin siihen takalaitumien viereen ottamaan muutamia klippejä ja kuvia. (Videopätkät koosteessa ekana).
Ressu ja Velmu oli menossa maastoon niin menin sitte niiden perässä sinne alas ja tultiin ravissa ylös sieltä ku en uskaltanut laukkaa ottaa kun pohja siinä jossain kohdissa hieman huonona. Oteettiinn siinä sitten vielä kuvia ja mentiin takaisin kentälle.

 Pakollinen edustuskuva J

Tasotukseks Jullelle miusta edustuskuva:D

 Masa
 Ilosena vilkuttelua yleisölle!:D
 Piia edessä Ressulla ja Velmu takana
 Molemmilla ilmettä!
 Selitys♥
Saakelin poni nappas havui suuhun!

Missi vähän innostui tuosta alun spurttailusta eikä töistä meinannutt tulla mitään. Missi ravasi aika kovaa eikä sisäpohje tahtonut mennä läpi ollenkaan. Mentiin varmaan nopeusennätys ja virhe-ennätys Kiviharjun raviohjelmalle Missin kanssa.

Päättettii kokeilla laukkaa vaikka vähän jännitinkin. Missillä kun on vielä tosi huono tasapaino eikä mielestäni hae kovin hyvin ratsastajan painon alle niinkuin kuuluisi, ja muutenkin Missin kanssa nuo laukan nostot on mennyt aina vähän päin perseitä paitsi hypätessä. Muutamat kerrat meni hermo siinä kun neiti lähti vaan hurjaa ravuriravia. Asiaa ei tosin auttanut se että omat hermoni ovat hemmetin lyhyet ja jos joku menee pieleen heitän heti kirveen kaivoon. Sinänsä Missi ja Hopu ovat minulle hyviä hevosia kun opettavat kärsivällisyyttä.


 Näköjään tuo osaa joskus mennä ihan hienostikkin!



 Tokaa kertaa laukkaa kentällä ikinä:)!




En uskaltanut paljoa ottaa oikeaan laukkaa pienellä kentällä kun Missillä paljon huonompi tasapaino siihen kuin vasempaan niin siirryttiin isolle kentälle ja otin siinä muutamat laukat.
Totesin siinä että nyt meidän täytyy alkaa tosissaan treenaamaan tota laukkaamista kun ei tahtonut tulla mitään. Jossain kohdissä Missi tuntui ihan hyvällekkin, mutta suoraan laukkaaminen tuntui olevan hankalaa. Pitäisi varmaan joku päivä mennä sängelle harjoittelemaan. Menin vielä loppuravit löysällä ohjalla kun se tuntuu tekevän hyvää Missille.





Päiväheinien mussuttelua

Lähdettiin vielä tielle ja yhdelle polulle ottamaan loppuravia ja käyntiä. Missillä ilmeni kauhea kammo esim. puroihinn, kun yhteen sellaiseen siellä polulla törmättiin ja neiti oli ihan kauhusta jäykkänä!:o
Hyppäsin alas ja talutin tammaa lähemmäs puroa ja suostuihan se tulemaan lähemmäs, mutta jätettiin sitten siihen se. Pitää käydä joskus sitäkin treenaamassa. Purkasin Missin kun päästiin takasin tallille ja lähdin katsomaan missä vaiheessa Irina ja Julle oli Mikon kanssa.

Irina meni tuolloin koulua Mikolla. Huudeltiin kolmestaan Juulian ja Piian kanssa ohejita Irinalle ja aika hauskaa se oli! Irina ratsasti sen samaisen Kiviharjun raviohjelman ja tietysti loppuun kunniakierros, väärään suuntaan....:D

Irina ja Mikko

Irina sai Mikon mentyä ja lähdin sitten noiden kanssa  kiipeilylenkille kuvailemaan  ja kävelemään. Iirnan sitten pitikin lähtä vähän aikasemmin, ja hankin itselleni kyydin Piian kautta.

Lähdin Hopua laittamaan ja Irina ehti vielä tulla vähän sitä kuvailemaan. Menin Hopulla jonkun verran harjoitusravia ilman jalustimia, ja katsottiin siinä aika paljon istumista kun Hopuhan ei liiku jos istuu liian eteen nojautuneena tms. jos reisi puristaa liikaa. Kattelin myöhemmin noita kuvia ja onhan tuossa ratsastuksessa aika paljon korjattavaa....









Aloin nostelemaan laukkoja ja mentiinki sitten aika paljon laukkaa kun ekoilla laukoilla Hopu tahtoi vähän viedä... Irina piti lähteä ja itse lähdin taas kävelemään sille legendaariselle kiipeilylenkille. Olin tulossa tallin pihaan ja törmäsin siinä Julleen ja Piian jotka olivat kuveilemassa Tumppia ja Lupua.
Saatiin siinä sitten päähämme että päästetään Hopu vapaaksi kentälle jos se vaikka haluaa piehtaroida kun oli niin hikinen. Mentiin sitten kentälle ja satula ja suitset pois. Siinä se sitten vaelteli ja haisteli mutta ei piehtaroinut. Kokeilin sitten tuota mitä silloi n testasin liinassa, että jos laukkaan niin laukkaako se. Otin juoksutuspiiskan siitä kentän laidalta ja maiskutin Hopun raviin ja lähdin laukkaamaan. Maiskautin muutaman kerran ja laukkasin ympyrää niin siinähän se ruuna laukkasi vieressä! Tuli sellainen hyvä onnistumisen tunne siitä. Tehtiin sitä muutaman kertaa. Heppa pukitteli ja riehui välistä, mutta silti laukkasi ympyrää vieressäni!


 Onnellinen heppa töitten jälkeen






Loppuun istahdin kentällä olevalle tuolille, ja suokkipojuhan seisoi vieressäni ties kuin kauan pää alhaalla melkeimpä torkkuen! Heitettiin siinä sitten satula selkään ja uitset niin ja näin selkään ja lähdettiin takaisin talliin. Tallissa laitoin Hopulle loimen ja vein sen vielä ulos.

Mentiin sitten Jullen ja Piian kanssa kahvihuoneeseen istuskelemaan ja juttelemaan.
Yht'äkkiä Irina ilmestyi siihen ja tuli vähän sellainen, "totaaaaaa, eiks sun kyydin pitäny tulla jo...?" ja siinä sitte silleen kivasti pisteeksi iin päälle Iirinan kyyti oli ajanut about puolituntia isoa tietä ohi tallista, eli oli melkein Lappeenrannassa. Pähkittiin että miten on mahdollista mutta kai se sitten on.:D

Irina häipyi siinä ja loppuilta menikin siinä sitten sekoillessa. Leikittiin Roopen ja Reiskan kanssa, juteltiin kahvihuoneessa, haettiin heppoja yms. Kotiin päästiin vasta puoleen kymmenen aikaan.

Että sellainen päivä silloin!

Mitäs mieltä ootte tästä uudesta bannerista?:)

Vieläkin saa laittaa kysymyksiä postaukseen!:)


♥:llä: Tytti, Missi & Hopu

8 kommenttia:

  1. Kiva blogi, liityin lukijaksi :) ja hieno myös tuo banneri. Pakko kysyä, että mistä nuo pinkit suitset on hankittu, ylisöpöt <3
    saa käydä kurkkaamassa myös mun blogiin :)
    http://alltheselittlethingsss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) En ole ihan varma suitsien alkuperästä:D Voinpa joskus kysellä jos törmään oikeaan ihmiseen!:D
      Käympä kurkkaamassa!:)
      -t

      Poista
  2. Kiva banneri! :) Ihana ylisöpö koira !

    VastaaPoista
  3. Minkä rotusia noi koirulit on? Aivan ihania ne näyttääbaivan pihiksiltä kun kaverillani on pihiksiä :)) ja ihana banneri ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on jackrusseja kaikki:Dd ja kiitämme:)!!
      -t

      Poista
  4. krhm, meninhän mä sen kunniakierroksen lopulta oikeeseenki suuntaan ;) ja ainiin! pari noista kukkulalta otetuista kuvista (missä oot missin kanssa tolla vanhalla kentällä) näyttää jotenki ihan siltä kun ne ois jossain ulkomailla, kuten espanjassa otettu! jotenki toi hiekka! selitys! ihania ootte missin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irinaaaa:DD tarkotat varmaa uutta;D ja me ollaa ain espanjas ni siit se varmaa johtuu:)

      Poista

Käytäthän kommentiboksia asiallisesti, ketään loukkaamatta:)
Täysin asiattomia, ja haukkuvia kommentteja en (anonyymeiltä) julkaise, jos on jotain negatiivista sanottavaa, voi tulla nimen kanssa kertomaan, tai laittaa vaikka blogin sähköpostiin:)